Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby byly zavedeny daňové asignace, vydělala by na tom hlavně kultura. Sport také, ale kultura víc. Vzhledem k tomu, jak dokáží všelicí herci i "herci" a zpěváci a zpěvačky ovládat a blbnout lidi a měnit jejich názory i životní styl vůbec nepochybuji o tom, že by v boji o asignace dokázali tihle lidé urvat mnohem víc než sportovci.

0 0
možnosti

Většina států této planety (obzvlášť ty, které umíme vyjmenovat) nějak subvencují svou kulturu a umění, podobně jako vzdělání a zdravotnictví. Jde například o všechny země EU, Kanadu, USA, Japonsko atd. Jde o to v jaké míře a jakou formou. Příklady vytržené z kontextu jsou k ničemu.

0 0
možnosti

Jistě, a většina těchto států má problém se zdravotnictvím i vzděláváním. Stejně jako ČR, kde se narůstající problémy se zdravotnictvím a vzděláváním omílají pořád dokola. Čím dál tím hlasitěji se řeší upadající úroveň školství i zdravotnictví.

Michaela Kaisera znáte?

0 0
možnosti

Přímá pomoc státu znamená, že to stát musí násilím a pod hrozbou sankcí odebrat běžným lidem. Opravdu jste přesvědčen, že tohle je nejlepší cesta? Nemluvě o tom, že tenhle přístup je jasná hrozba, jak dlouho tak asi stát bude ochoten podporovat umění, aniž by do něj zasahoval? A budeme tam, kde jsme byli. Politici se dnes bojí odepřít podporu "živému umění", přesně jak píšete, dělají virvál. Jak dlouho to asi vydrží, než se oklikou vrátíme k dřívějším dobám, kdy umění mělo státní podporu, ale také státní diktát. Rychle jste zapomněl. :-(

0 0
možnosti

"Dnes po různých peripetiích jsem přesvědčen, že umění přímou pomoc státu potřebuje, a že je třeba zohlednit různé aspekty (originalitu, uměleckou úroveň, regionální a společenskou potřebu, ohlasy a další), jakkoli je to složité. Komise jsou nespravedlivé a patlavé, ale nemám lepší nápad. " No, ono to jde i bez té pomoci státu soudruhu Merto...  http://kultura.idnes.cz/jan-hrusinsky-o-narodnim-divadle-d4d-/divadlo.aspx?c=A130807_172602_divadlo_vha

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 995x
www.zdenekmerta.cz

Seznam rubrik